Spillerportræt  
Dette portræt er skrevet af Lars Aanæs

Matt Hasselbeck

Grundlæggende information

Matthew Michael Hasselbeck blev født den 25 september, 1975 i Norfolk, Massachusetts. Hans far, Don Hasselbeck er tidligere tight end for New England Patriots. Han er desuden gift med hans kæreste fra college tiden, Sarah Egnaczyk som han sammen med har to dattere, Annabelle og Mallory og en enkel søn som hedder Henry.

Støt Firstdown.dk - del med dine venner: Matthew Michael Hasselbeck blev født den 25 september, 1975 i Norfolk, Massachusetts. Hans far, Don Hasselbeck er tidligere tight end for New England Patriots. Han er desuden gift med hans kæreste fra..." />

College karriere

Matt Hasselbeck havde ikke den største karriere for Boston College hvor han tilbragte sine college år. Det var også på Boston College at Matt Hasselbeck fandt sin nuværende kone, Sarah Egnaczyk som også dyrkede idræt nærmere betegnet hockey. Matt Hasselbeck tilbragte et år i militæret for USA inden han tog til NFL.

NFL karriere

Green Bay Packers (1998-2000)
Matt Hasselbeck blev taget af Green Bay Packers i sjette runde af draften til at være backup for Brett Favre. Det blev kun til 13 completet kast i en Packers uniform ud af 29 mulige til 145 yards og to touchdowns. Efter tre år i Packers valgte Hasselbeck at følge Mike Holmgren til Seattle Seahawks hvor han skulle kæmpe med Trent Dilfer om spilletid.

Seattle Seahawks (2001-2011)
I kampen mod Trent Dilfer om at starte vandt Hasselbeck duellen og allerede i hans første år hos Seahawks startede han 12 kampe. Selvom det blev til ikke imponerende syv touchdowns imod otte interceptions havde han vist at han var klar til at overtage styringen af Seahawks.

I hans første fulde sæson som quarterback, i 2003 førte han Seahawks til en 10-6 rekord som var første gang i 15 år at Seahawks havde opnået. Han blev samtidig udtaget til Pro Bowl og kastede for hele 3,841 yards og 26 touchdowns og slog dermed sit navn fast for alvor som en stjerne i NFL.

Igen året efter viste Hasselbeck flot spil og førte Seahawks til at vinde deres første NFC West titel efter at divisionen blev lavet i 2002. I playoff mødte Hasselbeck sit tidligere hold, Green Bay Packers og det var her han for alvor skulle gøre opmærksomhed på sig selv. Efter en 27-27 stilling efter fire quarters skulle kampen afgøres i overtime. Seahawks vandt lodtrækning og da de valgte bolden sagde Hasselbeck ud i landsdækkende tv, ”Vi vælger bolden, og vi går ned og scorer!”. Hasselbeck afgjorde kampen på Seahawks anden boldbessiddelse i overtime da han kastede en interception i armene på Al Harris som returnerede bolden 52 yards for et touchdown og 33-27 sejr til Packers.

Hasselbeck tog dog revanche året efter da han fik den bedste passer rating af alle quarterbacks med 98,2 hvilket også var første gang han var over 90. Han fik i løbet af sæsonen godt hjælp af runningbacken Shaun Alexander som var den helt store profil på Seahawks holdet og grunden til at Seahawks kom i Super Bowl. Seahawks mødte Pittsburgh Steelers i Detroit, og desværre for Hasselbeck og resten af Seahawks var det Steelers der træk sig sejrigt ud af kampen. Det var også den kamp hvor Jerome Bettis spillede sin sidste football kamp inden han træk sig tilbage for Steelers.

I Seahawks forsøg på at komme i endnu en Super Bowl lagde Hasselbeck ud med godt spil i de første fem kampe hvor man vandt de fire af dem. Imod Vikings kom Hasselbeck dog galt afsted da E. J. Henderson skadede Hasselbeck´s højre ben og gjorde at Hasselbeck gik glip af fire kampe. Seahawks gik kun 9-7 det år, men formåede alligevel at komme i playoff hvor man dog senere tabte til de kommende Super Bowl deltagere, Chicago Bears.

I 2007 havde Hasselbeck sin næst bedste sæson angående passer rating da han fik en rating på 91,4. Samtidig kastede han for rekord højeste 3,966 yards. Det er også den sidste sæson hvor Hasselbeck har deltaget i alle 16 kampe. Igen kom Seahawks i playoff, her tabte man senere til Hasselbeck´s tidliger hold, Green Bay Packers med cifrene 42-20 på trods af Seahawks var foran 14-0.

Siden er sæsonen gået på hæld for den tidligere stjerne som ikke har formået at holde sig skadefri de sidste to sæsoner. To sæsoner hvor Arizona Cardinals begge gange har sikret sig divisions titlen og hvor Seahawks har kigget længe efter triumferne.

Matt Hasselbeck er dog et ikon i Seattle og er indehaver af alverdens klub rekorder. Det beviste han i 2010 hvorfor. Efter en stærk start formåede Seattle Seahawks at vinde nok kampe til at sejre i NFC West. Det selvom man kun vandt syv kampe igennem hele sæsonen. Matt Hasselbeck var skadet i flere af kampene, blandt andet det afgørende divisionsopgør mod St. Louis Rams i 17 spilleuge i en direkte kamp om sejren i divisionen. I hans fravær overtog Charlie Whitehurst styringen.

Efter den dårlige sæson, men stadigvæk deltagelse i slutspillet var der ingen der regnede med at Seahawks ville slå de forsvarende Super Bowl mestre i wildcard runden. Matt Hasselbeck imponerede dog alle og kastede for utrolige 272 yards og fire touchdowns samt en interception som ikke var hans skyld. Seahawks besejrede Saints men røg efterfølgende ud til Chicago Bears i divisionsrunden.

Tennessee Titans (2011-2013)
Overraskende nok valgte Seahawks at skille sig af med deres rutinerede quarterback da de synes han var faldet i niveau. Som en free agent underskrev Matt Hasselbeck en tre årig aftale med Tennessee Titans hvor han skal oplære Jake Locker som blev taget i første runde af 2011 draften.

Matt Hasselbeck fik dog kun to år hos Titans, inden de valgte at cutte ham, og i stedet hente Ryan Fitzpatrick ind på holdet.

Indianapolis Colts (2013-)
Colts manglede en erfaren backup til stortalentet Andrew Luck, og her passede Matt Hasselbeck perfekt ind. Hasselbeck skrev under, under en dag efter han blev cuttet af Titans.

Karriere highlights og awards

3x Pro Bowl (2003, 2005 og 2007)
1x All-Pro (2005)
2005 NFC Mester
Scanlan Award (1997)

De korte fakta
Navn: Matt Hasselbeck
Alder: 42 år
Vægt: 102 kg.
Højde: 193 cm.
Trøjenummer: #8
College: Boston College