Spillerportræt  
Dette portræt er skrevet af Lars Aanæs

Steven Jackson

Grundlæggende information

Steven Rashad Jackson blev født den 22 juli, 1983 i Las Vegas, Nevada. Jackson har i løbet af sine syv år i NFL kun spillet for St. Louis Rams. Samtidig har han de seneste seks år alle gange løbet for over 1,000 yards og dermed er han en stabil stjernespiller i nutidens NFL.

Støt Firstdown.dk - del med dine venner: Steven Rashad Jackson blev født den 22 juli, 1983 i Las Vegas, Nevada. Jackson har i løbet af sine syv år i NFL kun spillet for St. Louis Rams. Samtidig har han de seneste seks år alle ga..." />

College karriere

Efter at have haft succes for Eldorado High School valgte Steven Jackson at forsætte hans college karriere for Oregon State University.

Her blev han en så stor profil at han formåede at tilspille sig et førsterundevalg i 2004 draften. Han nåede igennem 36 kampe at løbe for 3,625 yards og 39 touchdowns. Imens greb han også seks touchdowns. Jackson fik endda også lov til at lave syv returns i hans college karriere, den ene gang hele vejen for touchdown.

Som junior slog han rekorden for flest yards kombineret. Han kom i alt op på 2,015 yards hvor de 1,690 på jorden var det ottende højeste i hele Usa og altså kombineret til skole rekorden for Oregon State.

NFL karriere

St. Louis Rams (2004-2013)
Jackson blev draftet som den 24 spiller i 2004 draften. Holdet var St. Louis Rams som jagtede tidligere storhedstider og valgte at trade sig op af i draften for at få Jackson. Blandt andet Deltha O´Neal forlod Rams for at gøre plads til Jackson.

Jackson slog dog ikke for alvor igennem i hans første år. En knæskade gjorde det umuligt for ham at slå igennem for alvor. Han var efter hans sidste år i college blevet opereret i knæet som dog ikke var kommet helt på plads til den nye sæson. Det blev dog til 14 kampe, hvor de tre var fra start. Alligevel formeåde Jackson at løbe for 673 yards og fire touchdowns. Han var backup for legenden Marshall Faulk dette år.

Året efter trak Marshall Faulk sig tilbage hvilket gjorde Steven Jackson til den nye starter under Mike Martz ledelse. Han løb for første gang i karrieren for over 1,000 yards. Nærmere betegnet 1,046 og otte touchdowns.

Det var dog ikke under Mike Martz ledelse at Jackson for alvor skulle slå igennem. Martz blev fyret efter 2005 sæsonen og erstattet med Scott Linehan. Linehan lod Jackson løbe igennem hvilket betød han løb bolden hele 346 gange det år med 1,528 yards og 13 touchdowns til følge. Samtidig greb han 90 bolde for 806 yards, mest af alle runningbacks. Året gjorde også at Jackson blev udtaget til sin første Pro Bowl.

Efter en middelmådig 2007 sæson hvor det kun blev til 12 kampe og 1,002 yards valgte Steven Jackson at lave en såkaldt ”Holdout” hvor han skipper alt træning indtil han fik en bedre kontrakt. Jackson havde kun et enkelt år tilbage af sin rookie kontrakt som gav ham $7 millioner over fem år. Jackson fik en ny kontrakt til en værdi af $49,3 millioner over seks år. Fuldender han kontrakten kan han blive den højst belønnet runningback i NFL.

I 2009 var han plaget af forskellige skader men valgte alligevel at deltage i 15 kampe på trods af Rams kun fik en sejr det år blev Jackson udtaget til sin anden Pro Bowl. Han løb for 1,416 yards og fire touchdowns det år imens han greb 51 bolde for 322 yards.

Inden 2010 sæsonen har Rams draftet rookien, Sam Bradford til at styre deres angreb. Derfor forventes det at Jackson får endnu et år hvor meget af ansvaret bliver lagt over i hans hænder. Spørgsmålet er så om Jackson får endnu et skadeplaget år, eller om Rams får en succes sæson for første gang i lang tid.

For første gang siden 2006 sæsonen formåede Steven Jackson at spille i alle 16 kampe i sæsonen. Steven Jackson var på ny en dominerende running back og blev også belønnet med en plads i årets Pro Bowl kamp. Undervejs i sæsonen overgik han også legenden Eric Dickerson som den mand der har løbet for flest yards af nogen i St. Louis Rams historie.

På trods af Jackson's egen personlige succes, så formåede Rams under Sam Bradford, rookien, ikke at komme i slutspillet. Jackson løb for 1,241 yards, seks touchdowns på 330 forsøg

Havde man i St. Louis håbet på fremgang de efterfølgende år, så tog man fejl. St. Louis Rams udviklede sig aldrig tættere på et tophold, end det midterhold de var, og efter 2012 sæsonen valgte Steven Jackson også at forlade holdet, da hans kontrakt udløb.

Han nåede dermed at løbe for 10,135 yards og 56 touchdowns for Rams.

Atlanta Falcons (2013-)
Inden 2013 sæsonen, var Atlanta Falcons var store favoritter til at gå til Super Bowl, valgte Steven Jackson at underskrive en tre årig aftale med holdet fra NFC South. Dermed skulle han afløse Michael Turner, som ikke havde fået forlænget sin kontrakt.Da Falcons hev Jackson ind, var det med idéen om at han var den manglende brik der skulle sikre dem en Super Bowl ring. Den første sæson i Atlanta endte dog ikke som hverken Jackson eller Atlanta håbede. Efter otte sæsoner i streg med mere end 1000 løbe yards, måtte Jackson tage til takke med 543 yards på jorden og seks touchdowns. Atlanta havde heller ikke den store succes som hold. I stedet for et dybt play-off run, endte Falcons med en skuffende 4-12 record.

Karriere highlights og awards

3x Pro Bowl (2006, 2009 og 2010)
2x Second-team All-Pro (2006 og 2009)
All-time rush leader for St. Louis Rams

De korte fakta
Navn: Steven Jackson
Alder: 34 år
Vægt: 107 kg.
Højde: 188 cm.
Trøjenummer: #39
College: Oregon State University