Spillerportræt  
Dette portræt er skrevet af Lars Aanæs

Trent Green

Grundlæggende information

Der var ikke meget der tydede på at Trent Jason Green ville blive amerikansk football spiller, og ligefrem starter i NFL. Født den 9 juli, 1970 i Cedar Rapids, Iowa opvoksede han dog i St. Louis, Missouri.

Støt Firstdown.dk - del med dine venner: Der var ikke meget der tydede på at Trent Jason Green ville blive amerikansk football spiller, og ligefrem starter i NFL. Født den 9 juli, 1970 i Cedar Rapids, Iowa opvoksede han dog i St. Louis, Missou..." />

College karriere

Trent Green gik på St. John Vianney High School inden han tog turen videre til Indiana hvor han tilbragte sine college år. Her var det ikke lutter succes da han igennem sine fire år kastede for 5,400 yards, 23 touchdowns og hele 32 interceptions. Han tog også en uddannelse indenfor busines verden hvilket var der man regnede med han skulle tjene til at leve.

NFL karriere

San Diego Chargers (1993)

Charger tog chancen ved at vælge Green i ottende runde af 1993 draften. Her tilbragte han et år som backup, uden dog at få chancen for at vise sit værd. Han var kun et enkelt år i San Diego.

BC Lions (1994)

Efter skuffelsen i San Diego tog Green turen til den Canadiske liga. Her fik han chancen for BC Lions, men ej heller her kunne han formå at tilspille sig succes og blev efter et enkelt år fyret.

Washington Redskins (1995-1998)

Efter skuffelsen i det canadiske fik Trent Green chancen for at kæmpe for en plads på holdet hos Washington Redskins. Efter at have været backup de første tre sæsoner fik han endelig chancen i 98 og så kom hans gennembrud. Efter 14 kampe som starter kastede han for 3,441 yards, 23 touchdowns og kun 11 interceptions. Dog havde han et stort problem med fumbles det år, og formåede at levere hele 14 af dem, det højeste han prøvede på en sæson.

Den pludselige succes for Green gjorde at han stod i en god position i den kommende kontrakt forhandling. Redskins ville gerne forlænge og tilbød en 4-årig kontrakt til $12 millioner. Green valgte at takke nej og skiftede i stedet til St. Louis Rams der gav ham en 4-årig kontrakt til $16,5 millioner.

St. Louis Rams ( 1999-2000)

Efter hans første sæson som starter gav Rams ham chancen for at blive styrmanden på deres angreb. Desværre kom Green aldrig i aktion hans første år da han blev skadet i pre-season og var ude for sæsonen. I stedet hentede Rams en købmand ind, nærmere kendt som Kurt Warner som førte Rams til Super Bowl sejr. Herfra har Trent Green også en enkel Super Bowl ring.

Året efter var han backup for Kurt Warner men fik alligevel spilletid i otte kampe midtvejs i sæsonen da Warner brækkede hånden. På trods af deres ellers så eksplosive angreb røg Rams ud i første runde af playoff da deres forsvar blev udspillet af New Orleans Saints.

Kansas City Chiefs (2001-2006)

Efter endnu en sæson bag Kurt Warner valgte Rams at trade Trent Green væk til Kansas City Chiefs som havde hårdt brug for en quarterback. Med godt sammenspil med Tony Gonzales, godt supleret af den stærke runningback Priest Holmes skulle Green begynde et nyt afsnit i hans karriere. Han skuffede dog gevaldigt hvor han formåede at kaste hele 24 interceptions, det højeste han har gjort på en enkel sæson.

Derefter fik Green dog bedre styr på sit spil, og leverede flere fremragende sæsoner. Specielt i 2003 slog Green for alvor igennem da han kastede for 4,039 yards, 24 touchdowns og kun 12 interceptions. Her førte han Chiefs til en 13-3 rekord, men tabte senere til Peyton Manning og Colts i playoff. Han blev udtaget til Pro Bowl for første gang i sin karriere det år.

Desværre for Green og Chiefs blev runningbacken, Priest Holmes skadet undervejs i 2004 hvilket gjorde Chiefs kun gik 7-9 og dermed ikke kom i playoff. Green kastede dog for 4,591 yards og 27 touchdowns men blev ikke udtaget til Pro Bowl. Noget han skulle blive året efter.

Chiefs havde fået bedre styr på forsvaret i 2005, men på trods af en 10-6 rekord formåede Chiefs ikke at komme med i playoff. Green kastede endnu engang for over 4,000 yards, helt præcist 4,010 yards og kastede kun 10 interceptions hvilket var nok til at han kom til Pro Bowl igen.

Hans sidste sæson i Kansas City viser hvorfor man skal passe ekstra på med spiller der får hjernerystelser. Allerede i sæsonens første kamp blev Green skadet, men endnu med at spille otte kampe den sæson, grundet flere efterver af skaden.

Miami Dolphins (2007)

Da Chiefs valgte at forlænge kontrakten med Damon Huard der havde spillet i stedet for Trent Green året før, fik Green muligheden for at søge en trade med et andet hold. På trods af også Detroit Lions og Cleveland Browns var interesseret i quarterbacken blev det Miami Dolphins som fik Trent Green for et femte rundevalg i draften.

Trent Green gik ind og overtog foran Cleo Lemon og John Beck. Efter kun fem kampe blev Green igen ramt af en hjernerystelse. Men på trods af flere eksperter bad Green trække sig tilbage kom han tilbage til træningen i oktober. Alligevel valgte Miami Dolphins at placere Trent Green på injured reserve efter få uger. Efter sæsonen blev Trent fyret af Dolphins.

St. Louis Rams (2008)

Skulle man så tro at karrieren var ved at ende kunne man godt tro om. I marts måned underskrev Green en tre-årig kontrakt med St. Louis Rams hvor han tidligere havde tilbragt to år. Han blev dog allerede i hans første sæson valgt som backup for Marc Bulger. Green fik dog spilletid i tre kampe men formåede aldrig rigtigt at vise sit gamle jeg. Efter en sæson som bænkevarmer valgte Rams at fristille Green i februar.

Den 12 juni, 2009 trak Trent Green sig officielt tilbage fra spillet.

Livet efter football

Efter han trak sig tilbage fra NFL har Trent Green medvirket som ekspert i flere programmer omkring NFL og er en ofte set gæst på NFL´s egen tv kanal, NFL Network hvor han er en velanset ekspert.

Karriere highlights og awards

Super Bowl champion (XXXIV)
2x Pro Bowl (2003, 2005)

De korte fakta
Navn: Trent Green
Alder: 47 år
Vægt: 94 kg.
Højde: 191 cm.
Trøjenummer: #12
College: Indiana