Spillerportræt  
Dette portræt er skrevet af Lars Aanæs

Drew Bledsoe

Grundlæggende information

Drew McQueen Bledsoe, bedre kendt bare som Drew Bledsoe blev født den 14 februar, 1972 i Ellensburg, Washington. Han er med sine 1,91 centimeter den perfekte størrelse for en quarterback, en position som han spillede igennem hans 14 års lange karriere. Han var samtidig quarterbacken som mistede sin plads til Tom Brady som senere er blevet en legende i New England Patriots. Han trak sig tilbage i April 2007.

Støt Firstdown.dk - del med dine venner: Drew McQueen Bledsoe, bedre kendt bare som Drew Bledsoe blev født den 14 februar, 1972 i Ellensburg, Washington. Han er med sine 1,91 centimeter den perfekte størrelse for en quarterback, en position s..." />

College karriere

Tilbage i High School hvor han spillede for skolen med det lidt mindre flatterende navn, Walla Walla High School som ligger i Walla Walla, Washington var han en stjerne både i football men også i basketball gjorde han det glimrende. Meget fornuftigt valgte han dog basketball fra, og begyndte på Washington tate som football spiller.

Her valgte Bledsoe ikke at blive i hans senior år, men i stedet går direkte til draften som junior. Han havde dog allerede der slået flere rekorder. Blandt andet slog han rekorden for flest kastet yards i en kamp for Washington State. I hans junior år, som altså blev hans sidste blev han kåret til Pacific-10 Conference Player of the Year.

NFL karriere

New England Patriots (1993-2001)

Som bekendt var det New England Patriots som draftede Drew Bledsoe, og det med det første valg overhoved i 1993 draften. Året før havde Patriots kun vundet to kampe, men det ændrede Bledsoe på i sin første sæson. Han fik nemlig chancen fra start og deltog i 13 kampe. Patriots vandt fem kampe den sæson.

I hans andet år, kom det han måske mest er kendt for. Patriots havde kun vundet tre kampe af ni mulige og var bagud 20-3 til Minnesota Vikings ved pausen. Drew Bledsoe bad om at få lov til at kaste Patriots tilbage i kampen, og det kom de. Bledsoe blev bedt om at kaste bolden hele 70 gange i den kamp, mest af alle quarterbacks nogensinde i NFL. Resultatet blev 45 ramte kast og en 26-20 sejr i overtid. Patriots tabte ikke flere kampe det år indtil de i slutspillet tabte 20-13 til Cleveland Browns.

I marts måned, 2001 valgte Patriots at give Drew Bledsoe en 10-årig kontrakt til hele $103 millioner af værdi. Men Bledsoe nåede aldrig at fuldende kontrakten. I sæsonens anden kamp imod New York Jets ramte Mo Lewis, Drew Bledsoe så hårdt at han måtte forlade banen. Tom Brady erstattede ham, og forlod aldrig banen igen. Brady førte derefter Patriots til en højst overraskende Super Bowl sejr. Det med Bledsoe på bænken.

Buffalo Bills (2002-2004)

Efter han blev slået af at Tom Brady i New England Patriots, tog Bledsoe turen til Buffalo hvor han skulle forsøge at få Bills i en ny storhedstid. Det startede godt første år, hvor han formåede at kaste for hele 4,359 yard og kun 15 interceptions som også gav ham sin fjerde Pro Bowl deltagelse. Undervejs i sæsonen kastede han for 463 yards, rekord for flest kastede yards for Buffalo Bills. Igen førte det hans hold til en overtids sejr, og ironisk nok var det også imod Minnesota Vikings.

Desværre for både Bills og Bledsoe formåede de aldrig at forsætte den imponerende stime og efter flere skader forlød han Buffalo efter tre år.

Dallas Cowboys (2005-2006)

Dallas Cowboys havde i 2005, Bill Parcells som træner. Det var den samme træner som Bledsoe tilbage i Patriots havde haft, og dermed fik han en sidste chance for at vinde Super Bowl, som spillende spiller. Han overtog fra et hold der havde vundet seks kampe året før, med Vinny Testaverde som quarterback. Bledsoe fik dem ført frem til en 9-7 rekord men ingen Super Bowl.

Året efter som skulle blive hans sidste startede Bledsoe som starter men formåede hurtigt at miste pladsen. Efter seks kampe med elendigt spil og en rating på 69,2 valgte Cowboys at skifte ham ud med Tony Romo. Kort efter 2006 sæsonen fyrede Dallas Cowboys deres quarterback.

Livet efter football

Efter Drew Bledsoe trak sig tilbage i 2007 valgte han at starte ”Doubleback Winery” sammen med hans nære ven Chris Figgins. Vinen som de laver stammer fra Walla Walla i Washington.
Han bor til dagligt i Bend, Oregon sammen med hans kone, Maura. Sammen har de fire børn. Tre drenge ved navn Stuart, John og Henry sammen med en datter som hedder Healy.
Han træner i fritiden det football hold som Stuart og John spiller på som hedder ”The Seahawks”.

Karriere highlights og awards

Second-team All-America (1992)
1992 Pac-10 Offensive Player of the Year
4 x Pro Bowl deltagelse
Super Bowl mestre (XXXVI)

De korte fakta
Navn: Drew Bledsoe
Alder: 45 år
Vægt: 107 kg.
Højde: 191 cm.
Trøjenummer: #11
College: Washington State