Spillerportræt  
Dette portræt er skrevet af Lars Aanæs

Deuce McAllister

Grundlæggende information

Den 27 december, 1978 blev Dulymus Jenod McAllister, bedre kendt som Deuce McAllister født i Lena, Mississippi. McAllister har igennem syv år for New Orleans Saints sat rekorden for flest rushing yards og rushing touchdowns. Lige for tiden er McAllister free agent, efter han ikke fik forlænget sin kontrakt i sommers.

Støt Firstdown.dk - del med dine venner:

College karriere

Deuce McAllister spillede for Ole Miss igennem hele sin college karriere, hvor han opnåede flere rekorder. Blandt andet fik han rekorden for flest løb (616), flest yards (3,060), flest løbet touchdowns (36), totale touchdowns (41), flest points (246) og flest kampe med over 100-yards (13). Samtidig er han den eneste i hele "Rebels" som Ole Miss kaldes, historie som har fået over 1,000 yards, tre sæsoner i træk.

NFL karriere

New Orleans Saints (2001-2008)
I 2001 valgte New Orleans Saints at bruge deres førsterunde valg i draften, det 23ne overall på Deuce McAllister som skulle agere backup for Ricky Williams. Derfor var det også meget begrænset hvad Deuce McAllister fik lov til at lave i første sæson, og dermed blev det kun til 16 løb, hvor han fik 91 yards og et enkelt touchdown.

Året efter valgte Saints dog at skille sig af med Ricky Williams, og dermed var vejen banet for Deuce McAllister der blev nævnt som starter. De næste mange sæsoner slog McAllister for alvor igennem som den lille robuste runningback som de fleste linebackers havde svært ved at stoppe første gang. Hans første tre sæsoner som starter bragte tre sæsoner for mere end 1,000 yards og hele 30 touchdown af sig, og to Pro Bowl deltagelser.

Desværre begyndte 2005 at blive hans første sæson plaget af skader. I oktober, 2005 overrev han sit ledbånd og blev derfor placeret på injured reserve. Dermed nåede McAllister kun at spille fem kamp, hvor han på 93 forsøg kom op på 335 yards. Året efter var Reggie Bush kommet til, og sammen med Deuce McAllister gjorde de en glimrende duo som bragte dem helt til NFC finalen, for første gang i Saints historie.

Igen blev 2007 spoleret af en skade for McAllister, og det efter kun tre kampe, hvor han dog ikke havde imponeret synderligt. Det var kun blevet til 92 yards på 24 forsøg, og igen touchdowns for første gang i hans karriere.

2008 skulle blive hans sidste år for New Orleans Saints som i stedet ville satse på Pierre Thomas året efter. Deuce McAllister løb for 418 yards på 107 forsøg i sin sidste sæson for Saints, inden han blev fritstillet i februar for at gøre plads på holdets salary cap. McAllister blev fritstillet imens han er indehaver af rekorden for flest rushing yards i hele New Orleans Saints historie med 6,096 og har også rekorden for flest rushing touchdowns med 54.

Karriere highlights og awards

2x Pro Bowl
Indehaver af Saints rekord for flest rushing yards (6,096)
Indehaver af Saints rekord for flest rushing touchdowns (54)

De korte fakta
Navn: Deuce McAllister
Alder: 38 år
Vægt: 105 kg.
Højde: 185 cm.
Trøjenummer: #26
College: Ole Miss