Spillerportræt  
Dette portræt er skrevet af Lars Aanæs

Larry Fitzgerald

Grundlæggende information

Den 31 august, 1983 blev en af ligaens nuværende bedste wide receivere født. Larry Darnelle Fitzgerald Jr. spiller i øjeblikket for Arizona Cardinals, og bliver regnet som en af de tre bedste wide receivere i spillet. Igennem hele hans karriere har han spillet for Cardinals, og er blevet et ikon af klubben.
 

Støt Firstdown.dk - del med dine venner:

College karriere

Det er ikke blot i NFL Fitzgerald bliver vurderet som en af de bedste nogensinde. Også i college er han kendt som en af de bedste nogensinde. Larry Fitzgerald som han kendes spillede for University of Pittsburgh og har sat betydelige rekorder for colleget på trods af at han kun spillede 26 kampe.
 
I 2003, hans sidste sæson i college fik Fitzgerald flere priser. Blandt andet prisen Walter Camp Award og Chic Harley Award. Samtidig blev han også udnævnt til ALL-America mens han blev nummer to i den prestige fyldte Heisman Trophy award, hvor han kun blev slået af Oklahomas Jason White. 
 
Fitzgerald spillede som nævnt kun i 26 kampe for Pittsburgh, men greb 161 bolde for 2,677 yards og 34 touchdowns. De 34 touchdowns er rekorden i Pittsburgh. Han var samtidig også den første til at gribe for over 1,000 yards to sæsoner i træk for holdet. Fitzgerald er også indehaver af rekorden i hele NCAA med flest kampe med mindst et touchdown i. Den stime lyder på 18 kampe.

NFL karriere

Arizona Cardinals (2004-nu)
Efter kun to år i college grundet militær tjeneste valgte Larry Fitzgerald at melde sig til draften i 2004. Her var han vurderet som den klart bedste receiver foran blandt andre Roy Williams, Lee Evans og Reggie Williams. Arizona Cardinals valgte at slå til med deres trejde valg i draften, og dermed var det kun Robbert Gallery (Raiders) og Eli Manning (Chargers) som blev taget inden Fitzgerald.
 
Af en rookie var Fitzgeralds første sæson godkendt, og han satte også en rekord i NFL. Den 12 december, i en alder af blot 21 år og 110 dage var han den hurtigste nogensinde til at gribe to touchdowns i en kamp. Derudover blev det i alt til 58 bolde for 780 yards og otte touchdowns hvilket var imponerende af den unge receiver. 
Det helt store gennembrud kom dog i hans anden sæson i NFL, hvor han også blev udtaget til Pro Bowl. Det var i 2005 han og Anquan Boldin blev kendt som en af de farligste wide receiver duoer, og Fitzgerald udnyttede det til at gribe 103 bolde for 1,409 yards og 10 touchdowns. Det var samtidig den kun tredje gang i NFLs historie at en wide receiver duo greb over 100 bolde hver.
 
Selvom Fitzgerald var skadet i 2006 og gik glip af tre kampe, og spillede halvskadet i flere andre kampe producerede han stadigvæk. Hans 69 bolde for 946 yards og seks touchdowns var imponerende med tanke på at han spillede igennem skader. Han vendte dog stærkt tilbage i 2007 med endnu en Pro Bowl sæson. Her greb han for anden gang i karrieren for mindst 100 bolde hvilket var det præcise antal bolde han greb det år. Han blev også noteret for 10 touchdowns og 1,409 yards. Efter 2007 sæsonen fik Fitzgerald sin første kontraktforlængelse da han underskrev en ny fire årig aftale til en værdi af $40 millioner.
 
I 2008 oplevede Fitzgerald noget af det største man kan opleve i NFL. Hans hold, anført af et skræmmende angreb styret af Kurt Warner gik hele vejen til Super Bowl. Det efter en svingende sæson, men imponerende spil i slutspillet hvor de som outsidere overraskede alle. I slutspillet satte Fitzgerald en stor streg under sit navn da han slog rekorden for flest yards, grebet bolde og touchdowns i slutspillet med 546 yards, 30 bolde og syv touchdowns. Inden da havde Jerry Rice prisen. I Super Bowl greb Fitzgerald to touchdowns og var dermed en af årsagerne til kampen huskes som en af de bedste Super Bowls i historien. Efter et drama tabte Arizona Cardinals dog til Pittsburgh Steelers. Dengang lå Pro Bowl efter Super Bowl, og Larry Fitzgerald blev kåret til MVP i denne kamp efter endnu to touchdowns. Det var også efter Pro Bowl kampen at man fandt ud af, at Fitzgerald havde spillet flere måneder med en brækket venstre tommelfinger, hvilket var noget der gav stor respekt i ligaen.
 
Året efter kunne Cardinals dog ikke leve op til det flotte spil, og selvom man nåede slutspillet slog de senere Super Bowl mestre, New Orleans Saints, dem ud med hele 45-14. Det var ellers i 2009 at Fitzgerald satte en rekord for flest touchdowns da han lavede 13 af dem.
 
I 2010 begyndte Cardinals at falde i niveau, hvilket mest var fordi Kurt Warner stoppede sin karriere. I stedet startede Derek Anderson hvilket ikke blev nogen succes. Fitzgerald formåede dog stadigvæk at produktiv med 90 bolde for 1,137 yards og seks touchdowns. Han blev også udtaget til sin femte Pro Bowl det år.
 
Inden 2011 sæsonen fik Fitzgerald forlænget den kontrakt som ville udløbe efter sæsonen. Fitzgerald underskrev en ny monster kontrakt til en værdi af $120 millioner. Den gælder for de kommende otte år, og gør ham til den femte rigeste NFL spiller.
 
Larry Fitzgeralds spil i 2012 sæsonen var ødelagt at den meget ustabile indsats, holdets quarterbacks leverede. Derfor var det heller ikke nogen stor sæson for Cardinals, som gik glip af slutspillet. Fitzgerald greb selv 71 bolde for 798 yards og fire touchdowns.

Karriere highlights og awards

7x Pro Bowl (2005, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011 og 2012
AP All-Pro (2008)

De korte fakta
Navn: Larry Fitzgerald
Alder: 34 år
Vægt: 99 kg.
Højde: 191 cm.
Trøjenummer: #11
College: Pittsburgh